A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

ЗМІНЕНО ПОРЯДОК РЕЄСТРАЦІЇ КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ, УГОД

Дата: 25.02.2021 18:10
Кількість переглядів: 4900

31 серпня 2019 року набрала чинності постанова КМУ від 21.08.19 р. №768, якою затверджено нову редакцію Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів.

ЩО ЗМІНИЛОСЯ В ПОРЯДКУ РЕЄСТРАЦІЇ ГАЛУЗЕВИХ УГОД ТА КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ

  • Кількість примірників та форма подання

Тепер на повідомну реєстрацію подаємо один примірник колективного договору (галузевої угоди) разом із додатками. До нього додаємо супровідний лист.

Існує три варіанти подання документів реєструючому органу:

—  оригінал паперового документа;

—  оригінал електронного документа;

—  електронна копія паперового оригіналу.

Якщо подаємо паперові документи — сторінки прошиваємо та пронумеровуємо. Якщо ж надаємо колдоговір в електронному вигляді — документ повинен мати кваліфіковані електронні підписи. Можна також подати електронну копію (фотокопію) паперового оригіналу, яка має бути засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

У такому ж порядку реєструємо зміни та доповнення до договорів (угод). Відповідно написів про реєстрацію на титульних або перших сторінках договорів уже не робитимуть.

Якщо положення колективного договору (галузевої угоди) поширюються на кілька підприємств, які підписали цей договір, сторони можуть додатково подати перелік таких підприємств до реєструючого органу.

  • Відмова в реєстрації

У реєстрації колдоговору або галузевої угоди тепер не може бути відмовлено в принципі. Отримані документи не повертатимуть ані на доопрацювання, ані з інших причин. Додаткових документів для реєстрації від вас вимагати також не можуть. Заборонено встановлювати додаткові вимоги до оформлення колдоговору.

  •  Повідомлення про реєстрацію

Про реєстрацію колдоговору або галузевої угоди суб'єкта господарювання, який подав документ на реєстрацію, повідомляють письмово не пізніше наступного робочого дня після реєстрації. Причому поданий примірник договору (угоди), який подавався у паперовій формі, зрозуміло, вже не повертають.

  •  Оприлюднення інформації

Реєструючий орган на офіційному сайті оприлюднює:

— реєстр галузевих угод та колективних договорів, змін і доповнень до них (до речі, у зв'язку з наведеними змінами форму реєстру спрощено — замість восьми граф новий реєстр налічує лише п'ять);

—     їх текст (за винятком інформації, доступ до якої обмежено сторонами відповідно до закону або за їх рішенням);

власні рекомендації щодо приведення угоди (договору) у відповідність із вимогами законодавства (за їх наявності);

— перелік підприємств, установ, організацій, для яких є обов'язковими положення галузевої угоди або колдоговору (у разі подання такого переліку сторонами).

Ця інформація, крім переліку підприємств, підлягає щомісячному оновленню.

 ЩО ЛИШИЛОСЯ ТАК, ЯК І БУЛО

  • Термін реєстрації

Термін реєстрації колдоговору (галузевої угоди), як і раніше, становить 14 робо­чих днів. Він відлічується з дати, наступної за днем подання договору або угоди на реєстрацію.

  • Підтвердження репрезентативності суб'єктів

Якщо на реєстрацію подають угоду (галузеву, міжгалузеву тощо), сторони додають до неї копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб'єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах із питань укладення цієї угоди.Повідомну реєстрацію колективних договорів, змін та доповнень до них у Верховині здійснює відділ соціального захисту населення Сколівської міської ради за адресою: м.Сколе,вул.Данила Галицького,37.

 У разі виникнення питань щодо використання оновленого Порядку повідомної реєстрації колективних договорів звертатися за телефоном 095 688 76 24.

 

Надаємо зразок супровідного листа підприємства, установи, організації «Про повідомну реєстрацію колективного договору», який подається до реєструючого органу разом із колективним договором, змінами та доповненнями до нього на здійснення його/їх повідомної реєстрації.

 Рекомендований зразок супровідного листа

до колективного договору / змін чи доповнень до колдоговору, що надходять до реєструючого органу на повідомну реєстрацію

 

БЛАНК ПІДПРИЄМСТВА, УСТАНОВИ, ОРГАНІЗАЦІЇ

 

від ______ № __________

Сколівському міському голові

Про повідомну реєстрацію

колективного договору /

змін чи доповнень до

колективного договору

 Просимо здійснити повідомну реєстрацію колективного договору / змін та доповнень до колективного договору (повна назва підприємства, організації, установи) разом із додатками, укладеного на  ______ роки.

Колективний договір укладено вперше. (у разі реєстрації колективного договору, укладеного вперше)

або

Попередній колективний договір був зареєстрований управлінням праці та соціального захисту населення Верховинської райдержадміністрації № ___ від _____р. із змінами від ________ року № ___ та від ____ р. № ___. (у разі подання на реєстрацію чергового колективного договору/змін чи доповнень). 

Відповідно до п. 7 Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 № 115 (в редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 768), надаємо(або не надаємо) згоду на оприлюднення тексту колективного договоруз додатками. (У разі наявності інформації з обмеженим доступом, вказати сторінки, розділи, пункти, додатки тощо, які не підлягають оприлюдненню).

 

Додаток: один примірник колективного договору/ змін чи доповнень до колдоговору на ___ арк.

 

Керівник                               ______________                   __________________

                                                (підпис)                          (П. І. Б. особи)

 

Голова первинної

профспілкової організації  ______________                   __________________

                                                 (підпис)                          (П. І. Б. особи)

 

 

(П. І. Б. виконавця, контактний телефон

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора