A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

СКОЛІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ СТРИЙСЬКОЇ ОДПІ ГУ ДФС У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 21.01.2019 16:50
Кількість переглядів: 850

Шановні платники!

   Телефонуйте на "гарячу лінію"

Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє про проведення сеансів зв’язку “гарячих ліній” на січень  2019 року:

  • 25 січня  2019 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “гаряча лінія” із зав.сектору з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ  ДФС  у  Львівській області  Чобич Галиною Олексіївною на тему: “ Декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році ”.

Телефон “гарячої лінії”03 (251) 2-15-96.

  • 25 січня  2019 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “гаряча лінія” із СДІ сектору з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ  ДФС  у  Львівській області  Будай Лесею Степанівною на тему: “ Декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році ”.

Телефон “гарячої лінії”03 (251) 2-24-49.

ДФС запроваджено новий сервіс

з автоматичного заповнення декларації.

З 1 січня розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року.

З метою підвищення якості обслуговування платників податків та спрощення процедури подання податкової декларації ДФС запроваджено новий сервіс в Електронному кабінеті платника. Він передбачає часткове автоматичне заповнення декларації про майновий стан та доходи на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти нерухомого  чи рухомого майна.

Скористатися зазначеним сервісом можуть фізичні особи, які відповідно до законодавства зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, особи, які мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки, та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльністю.

Щоб подати декларацію в електронному вигляді з використанням сервісу автоматичного часткового заповнення, слід завчасно подбати про отримання особистого електронного цифрового підпису, який можна отримати  у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів. З переліком АЦСК можна ознайомитися у відкритій частині Електронного кабінету.

Слід зауважити, що інформація з Державного реєстру фізичних осіб, на підставі якої автоматично заповнюється декларація, може бути не повною, оскільки у Державному реєстрі не відображаються дані щодо доходів, отриманих від фізичних осіб та іноземні доходи. Тому при заповненні декларації будь-яке значення можна відкоригувати в ручному режимі.

Заповнення декларації в Електронному кабінеті надасть можливість:

- скоротити час і витрати на подання звітності;

- мінімізувати помилки при заповненні декларації;

- у разі необхідності надати копії документів у додатку до декларації, що важливо, зокрема, при використанні права на податкову знижку.

Заощаджуйте свій час та зменшуйте витрати на подання звітності.

 

Сколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області, нагадує, що кожен суб’єкт господарювання має право, отримати від контролюючого органу необхідну для себе інформацію за допомогою електронних сервісів.

Платники можуть скористатися  електронним сервісом «ЗІР» - який допоможе розібратися у податковому законодавстві, дозволить здійснювати пошук інформації по певному податку. 

Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» - допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою та ін. 

Електронний кабінет платника забезпечує користувачам можливість: 

подання податкової звітності в режимі реального часу; перегляд податкової звітності;  доступ до інформації про стан розрахунків з бюджетом.

Сервіс «Пульс» гарантує платнику послуги з оперативного вирішення проблемних питань. Номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» ДФС України для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07. 

Веб-портал ДФС України можна зайти скориставшись посиланням http:// sts.gov.ua

На сьогоднішній день функціонують такі електронні сервіси:

Електронний кабінет

Податковий календар

- Стан розрахунків з бюджетом

- Листування з органами ДФС

- Облікові дані

- Пошук інформації в реєстрах ДФС

- Подання заяв/запитів

- Подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді

- Сплата податків (фізичним особам)

- Перегляд даних СЕА ПДВ

- Інші електронні сервіси

https://cabinet.sfs.gov.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація з реєстрів

- Дані про взяття на облік платників

- Реєстр страхувальників

- Дані реєстру платників ПДВ

- Реєстр платників єдиного податку

- Інформація про РРО

- Інформація про книги ОРО

- Дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального

- Реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами

https://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/
faces/public/reestr.jspx

 

 

 

 

 

 

   

Митна статистика

- Зведені дані митної статистики зовнішньої торгівлі України

http://sfs.gov.ua/ms/

Дізнайся більше про свого бізнес-партнера

- Перевірка потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету

http://sfs.gov.ua/businesspartner

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Запитання – відповіді з Бази знань

Нормативні та інформаційні документи

- Останні зміни в законодавстві

Письмові консультації

- Актуальні запитання

- Ставки податків та зборів

- Інформація з питань митної справи

- Інтерактивна мапа

- Необхідно знати

- Контакт-центр ДФС

- Сервіс "Пульс"

- Електронний цифровий підпис

- Про ресурс

http://zir.sfs.gov.ua/

 

 

 

 

 

 

Сервіс "Пульс"

- Можливість цілодобового повідомлення про неправомірні дії або бездіяльність працівників ДФС

http://sfs.gov.ua/others/puls-

 

Акредитований центр сертифікації ключів

- Надання послуг електронного цифрового підпису

http://acskidd.gov.ua/

Електронна звітність

Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності"

Підтримка користувачів

http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/

 

 

 

 

 

 

Електронна митниця

- Інформація щодо багатофункціональної комплексної системи "Електронна митниця"

http://sfs.gov.ua/baneryi/

mitne-oformlennya/

subektam-zed/elektronna-mitnitsya/

Дані Реєстрів волонтерів АТО

-  Інформація про фізичних осіб - благодійників

http://sfs.gov.ua/volontery

Декларування громадян

-  Податкова декларація про майновий стан і доходи

http://sfs.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan

 

Шановні платники!

З початку 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у минулому році

 

Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Звертаємо  увагу,  що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі, - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Граничні строки подання податкової декларації:

- для фізичних осіб-підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)  – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року). Останній день подання декларації за 2018 рік – 11.02.2019;

Важливо! Фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) в річній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначити інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

- для фізичних осіб-підприємців, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням,  подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Важливо! У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Важливо! Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

- для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31.12.2019 (включно);

- для фізичних осіб платників податку-резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. 

Нагадуємо, що, що у 2018 році до Кодексу внесені зміни, якими розширено коло платників, які зобов’язані та/або мають право подати декларацію.

Так, зобов'язані включити до річної податкової декларації та самостійно сплатити установлені Кодексом податки та збори отримувачі винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) відповідно до умов цивільно-правового договору у разі, якщо такі доходи отримані від фізичних осіб - платників єдиного податку четвертої групи.

Також, протягом 2019 року мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки громадяни, які понесли витрати у 2018 році:

на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення;

у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, у разі якщо такий платник має статус внутрішньо переміщеної особи та за умови дотримання вимог, встановлених Кодексом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора