A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

Адаптивний карантин

Дата: 17.08.2020 09:37
Кількість переглядів: 2799

Адаптивний карантин

 

        Адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 серпня 2020 року, залежно від епідеміологічної ситуації всі регіони поділено на декілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зелена зона передбачає:

- перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

- проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

- кінотеатри із заповненістю на 50%;

- перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

Жовта зона (+ обмеження зеленої), забороняється:

- відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово.

Помаранчева зона (+ обмеження жовтої), забороняється:

- діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

- діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;

- планові госпіталізації в лікарнях;

- спортзали, фітнес-центри, заклади культури;

- прийом нових змін в дитячі табори;

- обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Червона зона (+ обмеження помаранчевої), забороняється:

- робота громадського транспорту;

- відвідування закладів освіти;

- діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

      Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Обмеження діють на всіх рівнях, включаючи "зелений".

      Також  з 1 вересня 2020 року в Україні відновлення функціонування загальноосвітніх закладів. Однак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах "червоної зони" - де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

       На сьогоднішній день як нам усім вже відомо захворюваність на

 COVID-19 не знижується, а навпаки має тенденцію до зростання, епідситуація не стабільна не лише в Сколівському районі, а на всій території України в цілому. Але по при все не варто опускати руки і відпускати ситуацію на самоплин вважаючи, що дана ситуація нам не підвладна, навпаки саме зараз подальше погіршення чи покращення епідситуації залежить від кожного з нас. В наших силах контролювати поширення та не допустити спалаху інфекції, але для цього потрібно участь кожного громадянина. Від кожного з нас залежить буде поширюватись інфекція чи ні.

      Вже давно всі втомились від поставлених перед нами умов, і вже неодноразово чуємо, що ЗІЗ не ефективні, що «маска нічого не допомагає». Та й справді, маска нічого не допомагає якщо вона використовується від початку запровадження карантину і до сьогодні, але якщо маску використовувати із дотриманням рекомендацій по її використанню (замінювати одноразову маску кожних дві години, або частіше в разі якщо вона стала вологою; якщо ви користуєтесь багаторазовою маскою/ респіратором, слід пам'ятати, що після того, як ви одягнете маску на вулицю, її слід очистити до наступного разу, коли ви опинитесь у громадських місцях,  це можна зробити шляхом розпилення/протирання 70%-95% спиртом; обробки миючими засобами  (необхідно попрати, а потім вже піддати тепловій обробці – прасувати), то все х ефективність її зростає. Не забуваємо також про особисту гігієну, а саме часту обробку рук, особливо коли приходимо з вулиці. І давайте все ж зараз обмежимось від святкування будь-яких бенкетів, які проходять із залученням великої кількості осіб, бо цим ми не лише себе наражаємо на небезпеку, а і близьких і дорогих нам людей. Йдучи за покупками, утримайтесь від залучення до цього процесу усіх членів  сімї, особливо малолітніх дітей в яких ризик інфікування набагато вищий ніж у вже сформованого вашого організму.

       Не слід забувати що за порушення умов карантину тягне за собою не лише відповідні покарання у вигляді: 

  • Штрафу від 1 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-54 тис грн) або арешт на 6 місяців;
  • Обмеження або позбавлення волі на 3 роки, якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби;
  • Позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки для третіх осіб; 

але й може спровокувати інфікування вас особисто,  ваших близьких і навіть чужих вам людей, та призвести до летальних наслідків.

 

 

 

Сколівське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у        Львівській області.

Фото без опису

   

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора