A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сколівська міська рада
Львівська область, Стрийський район

СКОЛІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ СТРИЙСЬКОЇ ОДПІ ГУ ДФС У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 30.01.2019 10:09
Кількість переглядів: 526

Шановний керівник підприємства !

            Головне управління ДФС у Львівській області інформує, що Верховною Радою України прийнято Закон України ,,Про Державний бюджет України на 2019 рік” від 23.11.2018 № 2629 - VIII, яким встановлено, що з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата – 4 173 гривень.

            Згідно  статті 3 Закону України “Про оплату праці” від 24.03.1995 № 108/95-ВР, із внесеними змінами та доповненнями, мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці.

            Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь – якою системою оплати праці.

            Відповідно до ст.8 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI ,,Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування”, якщо працівник за місяць отримує дохід, розмір якого не перевищує рівня мінімальної заробітної плати і при цьому він оформлений за основним місцем праці, єдиний соціальний внесок розраховується, як добуток мінімальної заробітної плати, встановленої законом на ставку єдиного внеску. У 2019 році – це 918,06 гривень, а саме 4 173 грн. * 22 відсотки.

            Крім цього, повідомляємо, що у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати з січня 2019 року посилено фінансову відповідальність за виплату заробітної плати у ,,конвертах”, або не оформлення трудових відносин з найманими працівниками та недотримання мінімальних гарантій оплати праці. Зокрема, за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин – 125 190 грн., несвоєчасну виплату зарплати – 12 519 гривень.

            Враховуючи вищенаведене просимо Вас врахувати зміни до чинного законодавства в частині оплати праці та оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

                  

Головне управління ДФС у Львівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора